Behandelingen

ANAMNESE

Bij het eerste bezoek worden uw specifieke voetproblemen en -klachten besproken. Het is voor de medisch pedicure ook zeer belangrijk om eventuele aandoeningen en geneesmiddelengebruik te kennen.
Gebaseerd op deze informatie zal de behandelingsprocedure die gewenst of nodig is met de cliënt doorgenomen worden. Bij voetklachten geef ik deskundig advies over een aangepaste verzorging en preventie.
Indien nodig wordt er samengewerkt met andere zorgverleners zoals huisarts, verpleegkundige of podoloog.

BEHANDELING

Door te werken met moderne apparatuur zijn de behandelingen pijnloos en worden over het algemeen als ontspannend ervaren. Tijdens de behandeling maak ik gebruik van de nat-freestechniek, wat de kans op wondjes tot een minimum herleidt.
Grote eeltvlakken worden niet met een mesje, maar op een veilige manier door middel van een professioneel toestel verwijderd.

De werkvolgorde is als volgt:

  • desinfecteren van de voeten
  • knippen van de nagels
  • nagelomgeving reinigen
  • eventuele verdikte nagels worden dun gemaakt
  • ingroeiende of ingegroeide nagel(s) behandelen
  • eelt verwijderen en mechanisch gladmaken
  • likdoorn(s) verwijderen
  • behandelen van kloven
  • desinfecteren van de voeten
  • korte voetmassage met aangepaste en verzorgende crème

Een vervolgbehandeling wordt aangeraden na 6 à 8 weken. Bij sterk verwaarloosde voeten kan een supplement worden aangerekend.

Door mijn job als thuisverpleegkundige kunt u bij mij terecht voor wondzorg, wel steeds op doktervoorschrift. Je kan bij mij terecht voor alle soorten wonden. Acute wonden: zoals schaafwonde, blaarwonde, brandwonden, … Chirurgische wonden zoals verzorgen van een gehechte wonde, eerste verbandwissel na een operatie, verwijderen van draadjes/haakjes,… Chronische wonden (moeilijk helende wonden): behandeling diabetische voet, ulcera, decubitus wonden,.. Er wordt steeds nauw samengewerkt met de huisarts, specialist.

Door gebruik te maken van vilttechniek kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast. Een verkeerde voet en/of teenstand kan druk veroorzaken en hierdoor kunnen er pijnlijke eeltplekken, likdoorns of ingroeiende nagels ontstaan.

Vilttechniek wordt al jaren met succes toegepast bij veel uiteenlopende voetklachten. Het aanbrengen van een antidruktechniek kan bestaan uit diverse soorten vilt. De dikte en het soort vilt wat we gebruiken zal mede bepaald worden door de aandoening en de plaats waar deze zich bevindt. Het vilt kan een aantal dagen blijven zitten. Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor de plek rust krijgt en beter hersteld.

Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing bij pijnklachten. Verder onderzoeken we onmiddelijk de oorzaak en bespreken we hoe deze kan worden verholpen. Soms betekent dit dat ik u moet doorsturen naar een podoloog voor het maken van bijvoorbeeld  een orthese of steunzolen.

Een spabehandeling staat voor het heerlijk verwennen van uw voeten.

Na de gespecialiseerde voetverzorging worden de voeten ondergedompeld in een verkwikkend voetbad. Daarna krijgen de voeten een scrub. Aanvullend mogen ze genieten van een verzorgend vitamine masker. We sluiten af met een ontspannende massage. Deze behandeling is pure weldaad voor uw voeten.

Gelish verstevigt de nagels, breekt en pelt niet af en blijft zeker 6 weken goed op de voeten.

Voetverzorging Ine