Schimmelnagels

Kalknagels hebben eigenlijk niets met kalk te maken. Het is een schimmelinfectie die je nagels aantast, waardoor ze er kalkachtig uit gaan zien.. Een kalknagel is dus in feite een schimmelnagel.  Een kwart van de bevolking heeft hier wel eens last van

Een schimmelnagel ziet er niet mooi uit en kan door verdikking soms pijnlijk worden. De schimmelinfectie begint meestal aan één nagel, vaak aan de vrije nagelrand. De infectie is zeer besmettelijk en kan gemakkelijk van de ene naar de andere nagel overgaan. Dit proces kan maanden tot jaren duren tot uiteindelijk alle nagels zijn aangetast.

Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf. Wanneer de nagel door schimmel is geïnfecteerd, kan deze infectie zich langzaam uitbreiden. Vroeger was de behandeling van een schimmelnagel erg moeizaam. De behandeling kan zes tot wel twaalf maanden duren.

De ondersteunende behandeling door een gespecialiseerd voetverzorger is van groot belang. Het regelmatig verwijderen van de aangetaste delen van de nagel door de pedicure zal de genezing bevorderen en de behandelingsduur verkorten.

« Terug naar medische pedicure