Kloven

Kloven zijn barsten of scheuren in de droge huid, in hard eelt of in een vochtige huid tussen de tenen. Kloven kunnen behoorlijk diep en pijnlijk zijn. Zij gaan makkelijk bloeden en kunnen bovendien gaan ontsteken. Een behandeling door de medisch pedicure is vereist omdat kloven moeilijk genezen.
Na deze behandeling zal de pedicure u advies en richtlijnen geven om de huid intensief te verzorgen. Dit is noodzakelijk bij een huid die gevoelig is voor kloofvorming. Er is een verschil tussen droge en vochtige kloven. Droge kloven komen vaakst voor aan de hiel. De elasticiteit is afgenomen en zorgt voor scheurtjes in de hiel. Vochtige kloven komen vooral voor onder of tussen de tenen door overmatig zweten of langdurig in contact komen met water.

Bij droge kloven wordt zoveel mogelijk overmatig eelt verwijderd, voornamelijk de randjes eelt van de kloven. Dit is belangrijk om de druk op de probleemzone te verminderen en het herstel van elasticiteit van de huid te bevorderen. Pas dan is genezing van droge kloven goed mogelijk.

Bij vochtige kloven ten gevolge van een schimmelinfectie is de behandeling erop gericht de infectie te bestrijden met een schimmeldodend product.

« Terug naar medische pedicure